Norfors Besøgscenter

Norfors Besøgscenter

Masser af viden og indsigt i det nye Norfors Besøgscenter

Onsdag den 16. juni 2021 åbnede Norfors dørene for et helt nyt og informativt besøgscenter. Besøgscentret er etableret for at kunne give borgere og i særdeleshed skoleelever fra ejerkommunerne Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal et indblik i affaldets og energiens verden, som den ser ud nu og i fremtiden.

Besøgscentret er et stærkt tilbud til skolerne, hvor skolens teori kan møde Norfors hverdag. Elever kan nu få lærerige hands-on oplevelser og viden om hvordan affaldet bliver til energi. Interessegrupper, virksomheder og foreninger kan også bruge besøgscentret som en spændende mulighed for at få et inspirerende kig ind i ressourceoptimering og arbejdet med den grønne omstilling.

”Ideen til Besøgscentret opstod tilbage i september 2019, hvor Norfors besluttede at tiden var moden til en informationstjeneste, som skulle formidle viden om affaldshåndtering, bæredygtig energiproduktion og fjernvarmedistribution - på et pædagogisk, inspirerende og højt fagligt niveau”, sagde bestyrelsesformand Morten Slotved bl.a. efter at have klippet snoren til Norfors Besøgscenter. Herefter kunne de indbudte elever i 8.x fra Hørsholm Skole træde ind i lokalerne og afprøve aktiviteterne.

Når de mange restriktioner i forbindelse med COVID-19 igen lempes, kan et besøg hos Norfors Besøgscenter også inkludere en rundvisning på Usserødværket. Gæster kan dermed komme helt tæt på produktionen og bl.a. se den store silo med affaldet og få et kig ind i de to store ovne, hvor affaldet brænder.

Frem til ultimo juni 2021 kan besøg i grupper aftales med Norfors formidler Merete Aaselund via mail besoegscenter@norfors.dk eller på telefon 4516 0500. Efter skolernes sommerferie kan besøg bookes via besøgscentrets hjemmeside www.norfors-besoegscenter.dk. Her vil man også kunne finde information om besøget, inspiration til videre arbejde med energi og ressourcer samt læse om de sikkerhedsforanstaltninger, som et besøg kræver.