Norfors Besøgscenter

Norfors Besøgscenter

Masser af viden og indsigt i det nye Norfors Besøgscenter

Onsdag den 16. juni 2021 åbnede Norfors dørene for et helt nyt og informativt besøgscenter. Besøgscentret er etableret for at kunne give borgere og i særdeleshed skoleelever fra ejerkommunerne Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal et indblik i affaldets og energiens verden, som den ser ud nu og i fremtiden.

Besøgscentret er et stærkt tilbud til skolerne, hvor skolens teori kan møde Norfors hverdag. Elever kan nu få lærerige hands-on oplevelser og viden om hvordan affaldet bliver til energi. Interessegrupper, virksomheder og foreninger kan også bruge besøgscentret som en spændende mulighed for at få et inspirerende kig ind i ressourceoptimering og arbejdet med den grønne omstilling.

”Ideen til Besøgscentret opstod tilbage i september 2019, hvor Norfors besluttede at tiden var moden til en informationstjeneste, som skulle formidle viden om affaldshåndtering, bæredygtig energiproduktion og fjernvarmedistribution - på et pædagogisk, inspirerende og højt fagligt niveau”, sagde bestyrelsesformand Morten Slotved bl.a. efter at have klippet snoren til Norfors Besøgscenter. Herefter kunne de indbudte elever i 8.x fra Hørsholm Skole træde ind i lokalerne og afprøve aktiviteterne.

Besøg bookes via besøgscentrets hjemmeside www.norfors-besoegscenter.dk. Her vil man også kunne finde information om besøget, inspiration til videre arbejde med energi og ressourcer samt læse om de sikkerhedsforanstaltninger, som et besøg kræver.