Case 1

Nærvarme på Hørsholm Golf

Norfors indvier sammen med SustainSolutions det første nærvarmeanlæg.

Hørsholm Golf var indtil indvielsen af den nye nærvarmeanlæg opvarmet af et gammelt oliefyrsanlæg, men det er nu udskiftet med to store 38 kW luft/vand-varmepumper. Nærvarmeanlægget er dermed eneste varmekilde til opvarmning på Hørsholm Golf, og opvarmer de ca. 1.000 m2 bygninger.

”Vi glade for at kunne skrotte olieafbrændingen i fyret til fordel for grøn nærvarme. Dette er et led i vores stadige bestræbelser for en gennemført bæredygtig drift af det samlede anlæg og for at udbygge vores unikke internationale certificering i Golf Environment Organisation”, siger Peter Arendorff, direktør i Hørsholm Golf.

”Jeg er stolt over, at vores kommune nu kan tilbyde brugere og virksomheder, som ikke selv har mulighed for at investere i en varmepumpe – eller som har lyst til at drifte den – et miljøvenligt alternativ til oliefyret. Det skal vi have meget mere af”, siger bestyrelsesformand for Norfors og borgmester i Hørsholm, Morten Slotved.

Fakta

Nærvarmeanlæg: 2 x 38 kW luft/vand-varmepumper – i alt 76 kW

  • Luft/vand-varmepumper: 2 stk. WWPL 38 A svarende til i alt 76 kW i effekt
  • Beregnet energibesparelse: 130.000 kWh/år (oplyst af Weishaupt)

Det gamle oliefyr udledte ca 45.000 kg (45 ton) CO2.

Varmepumpen, der anvender strøm, har en beregnet udledning på 8.000 kg (8 ton). Den mængde mindskes ved øget anvendelse af f.eks. strøm fra vindmøller.

Varmepumpen henter varme ud af luften, og de to varmepumper på Hørsholm Golf skal tilsammen flytte 22.000 kubikmeter luft i timer for at trække energi nok ud af luften til at dække varmebehovet i bygningerne – man mærker den kolde blæst fra ventilatorerne, hvis man står foran varmepumperne, men man hører praktisk talt intet.

Billeder

Den udendørs del

Fra venstre ses Peter Arendorff (Hørsholm Golf), Morten Slotved (Borgmester i Hørsholm), Christian Niepoort (SustainSolutions), Carsten Cederqvist (Weishaupt)