Driftsinformationer

23.10.2019: Opdatering: Fjernvarmenettet i Nivå er i øjeblikket belastet af vandindtrængen

Fjernvarmenettet i Nivå er i øjeblikket belastet afvandindtrængen mellem en brugsvandsinstallation og en fjernvarmeinstallation. Det drejer sig om større mængder vand, der dagligt trænger ind i fjernvarmenettet.

Da det kan være utroligt svært at finde, har vi i første omgang brug for vores kunders hjælp til at se om det måske kan være deres respektive installationer, som fejler noget.

Man kan få en god indikation for om der er noget galt, ved at se om ens vandmåler til brugsvand (koldt vand) tæller konstant.

Normalt skal der ikke være forbindelse mellem fjernvarmevand og brugsvand, da der er en hydraulisk adskillelse i form af en varmeveksler eller brugsvandsbeholder.

Vi mistænker netop at en varmeveksler eller en brugsvandsbeholder kan være utæt i Nivå, da vi bliver nødt til at tage vand ud af fjernvarmesystemet for at holde trykket på et fornuftigt niveau og sikre de øvrige anlæg.

Utætheder kan opstå af flere årsager, typisk vil utætheden i dette tilfælde være i varmeveksleren eller i varmtvandsbeholderen, hvorfor vandet kan trænge fra brugsvandssystemet ind i fjernvarmesystemet.

Vær derfor opmærksom på, om jeres vandforbrug er øget.

Er dette tilfældet, kan det betyde at enten er din vandinstallation eller din fjernvarmeinstallation i uorden. Vi anbefaler derfor, at I hurtigst muligt tager kontakt til jeres VVS’er for at få tjekket installationerne.

Norfors eller VVS’er behøver ikke at vide hvis jeres vandforbrug er normalt.

Med venlig hilsen Driftsledelsen

Tilmeld dig Driftsinformation

Du kan tilmelde dig, så du modtager driftsinformationer fra Norfors på SMS.

Læs mere om driftsinformation på SMS

Tilmeld dig Norfors' driftsinformation på SMS